Była to kolejna impreza dla fanów samochodów terenowych 4×4 i off-roadu zorganizowana w Górach Świętokrzyskich w ostatni weekend karnawału.

Miała wyjątkowy charakter, ponieważ stanowiła coroczny zlot członków Klubu PolskiOffroad, „weteranów” naszych imprez oraz klientów naszego warsztatu, którzy zwolnieni byli z opłaty wpisowej.

Choć przygotowaliśmy dwie ładne trasy i odrobinę terenowej rywalizacji, to na tym zlocie stawialiśmy, przede wszystkim, na integrację i dobrą zabawę na Ostatkowym Balu Przebierańców.

Udział wzięły 23 załogi (54 osoby, licząc także dzieciaki).

W sobotę rozegrana została zabawowa rywalizacja polegająca na pokonaniu przygotowanej trasy i udokumentowaniu tego, robiąc zdjęcia w ściśle określonych punktach. Warunki okazały się bardzo trudne (błotko nie zamarzło, a było jedynie przykryte mokrym śniegiem) i żadna załoga nie pokonała całej trasy.

Nie przeszkodziło to jednak dobrym humorom i zabawie na Ostatkowym Balu Przebierańców.

W niedzielę było już lajtowo. Łatwa trasa poprowadziła uczestników na zwiedzanie turystycznych atrakcji regionu: Szydłowa, Kurozwęk, Krzyżtoporu i Opatowa.

Gratulujemy zwycięzcom, czyli załogom:

• Krzysztofa Jaworskiego (Nissan Patrol) – I miejsce
  • Karola Goszczyńskiego (Nissan Patrol) – II miejsce
  • Tomka Kasińskiego (Suzuki Samurai) – III miejsce
    Oprócz symbolicznych pucharków, otrzymali oni vouchery (odpowiednio na 300, 200 i 100 zł) na opłatę kosztów pobytu w Leśnym Dworku podczas kolejnych imprez Polskiego Offroadu, organizowanych w tym miejscu.

Gratulujemy także pucharu fair play Bohdanowi Solonynko oraz naszym „Miss” i „Misterowi” Balu Przebierańców, czyli Renacie RoguskiejPawłowi Jaskule.

Wszystkim pozostałym dziękujemy za udział i zabawę w doskonałej atmosferze. Przypominamy także, że udział w imprezie zapewnił 30 punktów w rywalizacji Rajdu Nieustającego.

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć przysłanych przez uczestników: